Gluteenivabad retseptid

Kanasalat metsiku riisi, avokaado ja suhkruhernestega 

Britt Paju, 26. veebruar 2015, 05:41
Kanasalat metsiku riisi, avokaado ja suhkruhernestegaFoto: Britt Paju

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
250 g Kanafilee või küpsetatud kanaliha
1 tk Avokaado
100 g Metsik tume riis
100 g Suhkruherned
150 g Salatiroheline
4 tk Rohelise sibula vars
KASTE
0.5 dl Mahedamaitseline külmpressõli
1.5 tl Tamari sojakaste
0.5 tl Seesamiõli
1 tl Riisiäädikas
1 tk Hakitud küüslauguküüs
Laimimahl

Valmistamine
1. Keeda riis vastavalt pakendi juhistele ja jahuta.
2. Maitsesta kanafi lee soola-pipraga ja prae 3–4 minutit. Võta pann tulelt ja lase kanal kaane all u 5 minutit järelküpseda.
3. Viska suhkruherned 40 sekundiks keevasse vette, seejärel kurna ja jahuta kiirelt külma veega.
4. Klopi kokku kastme koostisained. Jaga koostisained taldrikutele või sega lihtsalt suuremas kausis kergelt läbi.
5. Vala peale kaste ja kaunista hernevõrsetega.
HEA TEADA!
Tamari sojakastmeks nimetatakse üldjuhul Jaapani päritolu naturaalselt kääritatud sojakastet, mille valmistamisel ei ole kasutatud nisu. Naturaalse kääritusega toodet tasub eelistada, sest tootmisprotsessi käigus ei lisata kastmele suhkrut ega tehislikke säilitusaineid.