Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
Koostisosad
800 g Talle- või lambaliha
500 g Pikateraline riis
3 tk Sibul
4 tk Küüslauguküüs
4 tk Porgand
30 g Kuivatatud barbariss, rosinad, kuivataud ploomid või aprikoosid
Sool
Must pipar
Rapsiõli
Valmistamine
1. Puhasta ja haki sibul-küüslauk, prae pannil õlis klaasjaks. Puhasta ja tükelda porgandid, lisa pannile ning prae veel mõni minut.
2. Lõika liha kuubikuteks, pruunista eraldi pannil õlis ja maitsesta soola-pipraga. Lao kõik ained kihiti suurde malmpotti: põhja veidi õli ja lihatükid, siis õhukese kihina pool riisist, soola-pipart ning pool porgandi-sibula küüslaugusegust. Tõsta peale kiht barbarissi ja ülejäänud porgandi-sibula-küüslaugusegu. Viimaks puista roale õhukese kihina ülejäänud riis ja väheke soola.
3. Vala peale nii palju vett, et kõik on kaetud. Ära sega! Küpseta 160kraadises ahjus kaane all u 2 tundi. Piilu vahel, ega roog põhja kõrbe, ja vajadusel lisa veel vett. Tavaliselt malmist ahjupotis väiksel kuumusel hautades roog põhja ei kõrbe.
Kommentaarid (0)