Gluteenivabad retseptid

Oahautis 

Lia Virkus, 26. veebruar 2015, 05:19
Kel on tkemalikastet (leiab turult), sobib hästi ka seda lisada. Gruusias tambitakse oad pudrunuiaga peaaegu pudruks.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
200 g Kuivatatud punased oad
1 lk Suur sibul
2 spl Õli
1 tk Küüslauguküüs
Lehtpetersell
Jahvatatud koriander
1 tl Vürtsköömned
Sool
0.5 dl Tkemalikaste

Valmistamine
1. Pane oad 3–4 tunniks kuni üle öö vette likku. Kalla vesi ära, pane külma veega keema (u 20 minutit).
2. Samal ajal haki sibul, kuumuta pannil õlis klaasjaks, lisa jahvatatud koriander ja vürtsköömned. Kuumuta veel kord läbi ja lisa ka hakitud maitseroheline.
3. Nõruta oad, aga jäta väheke keeduvett potti alles. Purusta oad kergelt pudrunuiaga, lisa pannilt sibul ja maitseroheline. Soovi korral pane juurde ka tkemalikastet.
Serveeri soovitatavalt soojalt, aga maitseb hea ka külmana.