Gruusia köök

Hatšapuri 

Lia Virkus, 26. veebruar 2015, 01:27
HatšapuriFoto: Jaan Heinmaa
Hatšapuri ehk juustupirukas on üks Gruusia kuulsamaid roogi, millest on pea igal perenaisel oma retsept. Enamjaolt valmistatakse neid pärmi- või hapukooremuretainast ja taldrikusuuruste ümmarguste pirukatena. Siin aga üks suur ja küüslaugune plaadipirukas, millest jagub ka suuremale seltskonnale. Kui Gruusiale iseloomulikku suluguni või brõnsa juustu poest ei leia, tee pirukas 400 g mozzarellaga.

Kogus: seitsmele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g Pärmilehttainas (sügavkülmutatud)
TÄIDIS
200 g Mozzarella
200 g Brõnsa
2 tk Muna
1 dl Hapukoor
5 tk Küüslauguküüs

Valmistamine
1. Sulata tainas, riivi jämeda riiviga juustud. Sega hulka munad, hapukoor ja purustatud küüslauguküüned.
2. Rulli pool tainast jahusel laual ahjuplaadi suuruseks nelinurgaks, määri peale täidis, jättes äärtest 1 cm jagu tühjaks. Rulli ka teine tainapool sama suureks nelinurgaks, tõsta täidisele ja vajuta ääred kahvliga kokku.
3. Määri pealt munaga ja küpseta eelsoojendatud ahjus 220 kraadi juures 15 minutit või kuni pirukas on kaunilt kuldpruun.