VeisekebabFoto: Jaan Heinmaa
Gruusia köök
26. veebruar 2015, 03:19

Veisekebab

Gruusias valmistatakse kebabe isetehtud veisehakklihast ja maitsestatakse kuivatatud barbarissiga (leiab näiteks Piprapoest). Kui sul barbarissi pole, võta jahvatatud vürtsköömneid. Serveeri kõrvale tulist kastet adžikat, mida tehakse tšillipiprast ja magusast paprikast ning maitsestatakse ürtide, küüslaugu ja hmelisuneli vürtsiseguga.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g Veisehakkliha
500 g Seahakkliha
3 tk Sibul
1 tl Jahvatatud barbariss
Sool
Jahvatatud must pipar
SERVEERIMISEKS
Punane sibul
Õhuke lavašš
Barbariss

Valmistamine
1. Haki sibul hästi peeneks ja sega käsitsi hakkliha, jahvatatud barbarissi, soola ja pipraga. Sega hoolsalt, vähemalt 10 minutit.
2. Peksa kebabitainas vastu lõikelauda kokku – s.t tee pall ja löö pläraki vastu lauda. Enne piklike kebabide vormimist võta kõrvale sooja veega kauss, kuhu on hea käsi kasta.
3. Vormi varraste otsa piklikud vorstikesed, pigista neid niimoodi, et hakkliha jääks lainetena.
4. Küpseta ahjus 200 kraadi juures, pannil õlis või grilli sütel küpseks.