Gluteenivabad retseptid

Herne- ja porganditamp peekoniga 

Pille Enden, 23. veebruar 2015, 04:54
Herne- ja porganditamp peekoniga Jaan Heinmaa
Veebruaris, peale talverõõmude nautimist tasub ette võtta lihtsast kodusest toorainest rahvuslikud toidud. Tamp oli üks vanarahva lemmikuid – lihtne valmistada ja odav ka. Tamp sobib suurepäraselt liha- või kalaroale seltsiks, kuid kustutab nälja ka omaette roana.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
70–80 minutit + üleöö leos

Koostisosad
4 dl Kuivatatud herned
3 tk Porgand
50 g Või
3 dl Piim
Sool
Must pipar
Ürdid
300 g Peekon

Valmistamine
1. Kalla hernestele nii palju vett, et need oleks kaetud, ja jäta ööks likku. Pane leotusveega keema, lisa kooritud ja tükeldatud porgandid. Keeda 40–45 minutit, lisa või ja keeda veel 10–15 minutit, kuni herned on pehmed.
2. Lisa piim ja maitsesta soolaga, tambi pudruks. Prae peekon pannil, maitsesta soola ja pipraga. Serveeri viiludena tambi juurde või lõika tükkideks ja sega tambi hulka.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee