Kiudainerikkad toidud

Taipärane kookosesupp 

Angelica Udeküll, 16. veebruar 2015, 03:27
Taipärane kookosesuppFoto: Daisy Lappard

Koostisosad
10 g Küüslauk
5 g Tšilli
8 g Ingver
2 spl Õli
60 g Porru
80 g Porgand
60 g Paprika
100 g Austerservikud
100 ml Kookoskreem
50 ml Magus tšillikaste
1 spl Riisiäädikas
2 spl Kalakaste
1 dl Vokinuudlid
2 dl Vesi

Valmistamine
Kogus: 500 ml purk
Valmissuppi 1 l
1. Haki tšilli, ingver ja küüslauk peeneks.
2. Kuumuta paksupõhjalises potis õli ja selles hakitud komponente umbes minut.
3. Lõika porgand, porru, paprika ja austerservikud ribadeks, pane potti ja kuumuta paar minutit.
4. Lisa kalakaste, riisiäädikas, tšillikaste ja kuumuta paar minutit.
5. Lisa kookoskoor ja jätka kuumutamist.
6. Lase eraldi potis vesi keema ja lisa vokinuudlid. Lase neil umbes kolm minutit seista ja kalla seejärel koos veega ülejäänud supipõhjale.
HEA TEADA!
Supi valmistamiseks vala juurde 500 ml puljongit või vett. Nuudlite keeduveele võib lisada kohe puljongikontsentraati (kanast, köögiviljadest või mereandidest), nii saab supipõhi piisavalt tummine ja supi valmistamiseks piisab vee lisamisest.
Supile sobib lisada küpsetatud kana, mereande või kala.
Värsketest ürtidest sobivad roheline sibul, koriander, murulauk või petersell.