Gluteenivabad retseptid

Fenkoli-tomatisupp 

Angelica Udeküll, 16. veebruar 2015, 01:18
Fenkoli-tomatisuppFoto: Daisy Lappard

Koostisosad
9 g Tšilli
70 g Sibul
14 g Küüslauk
2 spl Õli
80 g Varsseller
1 tl Vahemere ürdisegu
100 g Fenkol
100 g Paprika
200 ml Purustatud tomatid
Sool
Suhkur
Must pipar
2 dl Vesi
1 dl Kinoa

Valmistamine
Kogus: 750 ml
Valmissuppi 1,5 l
1. Haki sibul, küüslauk ja tšilli.
2. Kuumuta paksupõhjalises potis õli ja selles umbes minut küüslauku, tšillit ja sibulat.
3. Lõika sibul, varsseller, fenkol ja paprika ribadeks, lisa potti ja kuumuta paar minutit.
4. Lisa purustatud tomat ja maitseainesegu ning kuumuta umbes viis minutit.
5. Loputa kinoa külma veega ja pane keevasse vette kümneks minutiks keema. Lisa seejärel koos veega ülejäänud supipõhjale.
HEA TEADA!
Kinoat võib keeta ka tugevas puljongis, siis saab supipõhi juba piisavalt tummine ja lõpliku supi valmistamisel piisab vaid vee lisamisest. Selleks lisa vee hulka kaks puljongikuubikut või kaks supilusikatäit puljongikontsentraati.
Supi valmistamiseks lisa 700 ml puljongit või vett.
Valmissupile sobib lisada küpsetatud mereande, kala või ka kanaliha.
Värsketest ürtidest võid supi hulka lisada peterselli, punet ja/või basiilikut.