Gluteenivabad retseptid

Peedisupp 

Angelica Udeküll, 16. veebruar 2015, 02:09
PeedisuppFoto: Daisy Lappard

Koostisosad
200 g Peet
150 g Pastinaak
150 g Punane kapsas
30 g Mustjuur
70 g Sibul
6 g Küüslauk
2 tk Loorberileht
0.5 tl Kuivatatud rosmariin
0.5 tl Kuivatatud tüümian
1 spl Sidrunimahl
Sool
Must pipar
200 g Vesi
40 g Puljongikontsentraat
2 spl Õli

Valmistamine
Kogus: 500 ml
Valmissuppi 1 l
1. Koori köögiviljad ja haki paari sentimeetri pikkusteks ribadeks.
2. Kuumuta paksupõhjalises potis õli, lisa hakitud küüslauk ja sibul ning prae keskmisel kuumusel paar minutit.
3. Lisa peet, mustjuur, pastinaak, kapsas ja kuumuta paar minutit.
4. Lisa loorberileht, sidrunimahl ja maitseained ning kuumuta veel mõni minut, aeg-ajalt puulusikaga segades.
5. Lisa kuum vesi ja puljongikontsentraat, kuumuta supipõhja veel umbes viis minutit.
HEA TEADA!
Supi valmistamiseks lisa 500 ml veise- või köögiviljapuljongit.
Sobib serveerida keedetud veiseliha ja hapukoorega.
Supipõhja võid valmistada ka ainult veega, kuid puljongikontsentraati lisades tuleb maitse tugevam.