Lihatoidu retseptid

Lambaliha-fetapallid 

Pille Enden, 16. veebruar 2015, 04:20
Lambaliha-fetapallidFoto: Jaan Heinmaa
Üks toekas soe suupiste kulub peolauale ikka ära. Pallid saad varem valmis vormida ja praadidaküpsetada vahetult enne serveerimist.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
500 g Lamba- või veise-lambahakkliha
2 tl Jahvatatud koriander
2 tl Jahvatatud köömned
1 tk Tšillikaun
Hakitud petersell
Worchesteri kaste
1 tk Muna
100 g Fetajuust
1 spl Õli
Sool
Must pipar
DIPIKASTE
2 dl Kreeka jogurt
Mündilehed
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Sega jogurtisse hakitud mündilehed ja maitsesta soola- pipraga. Pane külma kuni serveerimiseni.
2. Lisa hakklihale vürtsid, hakitud tšilli ja petersell, Worchesteri kaste ja muna. Maitsesta soola ja pipraga. Sega ja klopi hästi läbi. Jaga segu 16 osaks ja vormi neist väikesed pallid.
3. Torka iga palli keskele fetajuustu kuubik ja mätsi hakkliha ümber. Pane vähemalt pooleks tunniks või kuni küpsetamiseni külmkappi.
4. Kuumuta ahi 200 kraadini. Prae palle esmalt pannil 1–2 minutit, siis tõsta ahju ja küpseta 9–10 minutit. Serveeri dipikastmega.