Sokolaadirull amarettokreemigaFoto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
18. veebruar 2015, 03:07

Šokolaadirull amarettokreemiga

Kiirelt ja lihtsalt valmiv pidulik küpsetis. Liköör annab toorjuustukreemile imehea maitse, tasub kindlasti proovida!

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
TAINAS
3 tk Muna
1.5 dl Suhkur
0.5 dl Piim
2 dl Nisujahu
2 spl Kakaopulber
2 tl Küpsetuspulber
AMARETTOKREEM
100 g Tume šokolaad
250 g Mascarpone
1 dl Tuhksuhkur
2 spl Amaretto liköör
IMMUTAMISEKS
0.5 dl Amaretto liköör

Valmistamine
1. Taina valmistamiseks vahusta munad suhkruga heledaks kõvaks vahuks. Nirista juurde piim. Seejärel sega ettevaatlikult hulka jahu, mis on ühendatud kakao- ja küpsetuspulbriga.
2. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 225kraadises ahjus 5 minutit.
3. Kummuta põhi teisele, suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile. Eemalda enne all olnud paber. Pintselda põhi likööriga ja keera koos uue paberiga rulli. Lase jahtuda.
4. Samal ajal valmista kreem. Sulata kuumaveevannil šokolaad. Sega mascarpone, tuhksuhkur ja liköör sulašokolaadi hulka. Määri kreem jahtunud, lahtivõetud põhjale ja rulli taas kokku.
Enne serveerimist lõika viiludeks.