Kirsi-kamamaiusFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
9. veebruar 2015, 04:24

Kirsi-kamamaius

Üks minu lemmikmagustoite igal talvel, mille teevad eriliselt maitsvaks just külmutatud kirssidest valmistatud hapukas moos ja kama. Keeda moos valmis paar tundi enne söömist või isegi eelmisel õhtul, nii läheb maiuse kokkuladumine kiirelt.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
450 g Külmutatud kirsid
1 dl Moosisuhkur
400 g Kohupiimapasta
100 g Maitsestamata toorjuust
200 g Kreeka jogurt 10%
3 spl Suhkur
3 spl Kamajahu

Valmistamine
1. Pane külmutatud kirsid potti ja kuumuta tasasel tulel keemiseni. Lisa moosisuhkur ja keeda 10 minutit. Jäta jahtuma vähemalt tunniks (moos läheb jahtudes paksemaks).
2. Vispelda kohupiimapasta, toasoe toorjuust, jogurt, suhkur ja kamajahu ühtlaseks massiks. (Vahu võid valmistada ka mõni tund varem ja serveerimiseni külmas hoida.)
3. Tõsta pokaalidesse kihtidena toorjuustuvaht, kirsimoos ja jälle vaht. Kaunista kirsimoosiga.