Kiudainerikkad toidud

Kama-toorjuustu-küpsisekook 

Lia Virkus, 9. veebruar 2015, 02:10
Kama-toorjuustu-küpsisekookFoto: Jaan Heinmaa
Kama annab toorjuustu-kohupiimakoogile põneva maitse, mis sobib hästi hapuka toormoosiga. Kaunista kook marjadega – need teevad muidu lihtsa küpsisekoogi serveerimisel kauniks ja ahvatlevaks.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
330 g Vanillimaitselised küpsised
2 dl Vaarika- või mustsõstramoos
KREEM
300 g Kohupiimapasta
2 dl Rõõsk koor 35%
200 g Toorjuust
3 spl Kamajahu
1 dl Suhkur
3 tk Želatiinileht
1 tk Värskelt pressitud laimi mahl
KAUNISTUSEKS
Granaatõun või külmutatud vaarikad

Valmistamine
1. Vahusta koor suhkruga, sega hulka toasoe toorjuust, kamajahu ja kohupiimapasta.
2. Leota želatiinilehti külmas vees 5 minutit, pigista kuivaks ja sulata kuumas laimimahlas. Nirista väheke jahtunud želatiin kamavahu hulka.
3. Lao 8 küpsist alusele, laota peale 1/4 toormoosist ja 1/4 kamakreemist. Taas kiht küpsiseid, moos ja kreem. Jätka sel moel, kuni saad kokku 4 küpsisekihti.
4. Kata kook pealt moosi ja kamavahuga. Tõsta järgmise päevani külma maitsestuma.
5. Kaunista granaatõunaseemnete või külmutatud vaarikatega