Safrani ja tšilliga kalasuppFoto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
16. veebruar 2015, 03:53

Safrani ja tšilliga kalasupp

Selle maitsetes ühineb karge põhjala tulitava idamaaga. Supi aroom on sõõrmetes pikalt ka pärast taldrikute puhtaks limpsimist.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tk Punane sibul
10 cm Porru valge osa
1 tk Porgand
1 tk Paprika
4 tk Spargel
1 tk Kuivatatud Ancho tšilli
5 spl Extra virgin’i oliiviõli
200 ml Valge vein
300 ml Vesi
0.25 g Santa Maria safran
400 g Purustatud tomatid omas mahlas
Santa Maria kivisool
350 g Lõhefilee või muu meelepärane kala
1 spl Habanerokaste
Till
Koriander
1 tk Värskelt pressitud laimi mahl

Valmistamine
1. Viiluta sibul, porru, porgand, paprika ja sparglid (otsad jäta kaunistuseks).

2. Aja potis õli keskmiselt tuliseks ning prae selles kergelt tšillikaun läbi, lisa köögiviljad ja prae segades veel mõni minut. Lisa sool ja safran.
3. Kalla potti vein ning lase mõne minuti jooksul alkoholil aurustuda, lisa tomatid ja vesi, alanda veidi kuumust ning lase kaane all 20 minutit podiseda.
4. Sega leeme sisse tükeldatud kala, hakitud till ja koriander ning 1 sl habanerokastet (kui seda ei leia, sobib ka taco-kaste).
5. Keeda paar-kolm minutit, vahetult enne poti tulelt võtmist pigista sisse ühe laimi mahl.