Gluteenivabad retseptid

Tomati-fenkolihautis 

Britt Paju, 2. veebruar 2015, 05:13
Tomati-fenkolihautisFoto: Britt Paju
Sobib hästi valge kala kõrvale.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tk Fenkol
2 tk Hakitud šalottsibul
2 tk Hakitud küüslauguküüs
700 g Purustatud tomatid
1 kl Kuiv valge vein
1 tl Suhkur või mesi
Sool
Must pipar
Fekolipealsed ja petersell
Õli (praadimiseks)

Valmistamine
1. Lõika fenkol neljaks sektoriks ja lõika diagonaalis ära kõvem kannaosa. Viiluta võimalikult õhukeselt.
2. Kuumuta pannil õli, lisa sibul, fenkol ja küüslauk ning sega keskmisel kuumusel u 10 minuti jooksul, kuni segu on pehmenenud ja kergelt pruunistunud.
3. Vala sekka vein ja lase 5 minutit keeda.
4. Lisa tomatid ja suhkur ning lase nõrgal tulel 15–20 minutit podiseda. Maitsesta ja lisa ürdid.