Kiudainerikkad toidud

Merriti meremehekuklid 

Merrit Kiho, 26. jaanuar 2015, 04:25
Merriti meremehekuklid Jaan Heinmaa
Kuklid kaovad ahjuplaadilt kiiremini suhu kui saiakorvi.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
25 g Värske pärm
3 dl Leige vesi
1.5 spl Extra virgin oliiviõli
1 tl Sool
1 dl Päikesekuivatatud tomatid
5 dl Durumnisujahu
2 dl Nisujahu

Valmistamine
1. Murenda pärm vette. Lisa oliiviõli, sool, tomatid või pesto ja sega korralikult läbi. Lisa jahud ja sõtku, kuni tainas tuleb kausi küljest lahti. Kata kauss käterätikuga ja lase tainal pool tundi kerkida.
2. Vormi käte vahel pätsikesed (umbes 15 tk) ja lase enne ahju panekut küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil veel pool tundi kerkida.
3. Küpseta 225-kraadises ahjus umbes 20 minutit.
HEA TEADA!
Arvatavasti on tainas oliiviõli suhtes vähem tundlikum. Soovitaksin mitte kasutada väga rohelist ja väga intensiivset oliiviõli. Hästi sobib kuldkollane, vähemalt mõne kuu vanune ja hea kvaliteediga oliiviõli

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee