Ahjuomlett spinati ja oliividegaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
26. jaanuar 2015, 05:23

Ahjuomlett spinati ja oliividega

See on peaaegu molekulaargastronoomia – kollasest tavapärasest omletist saab rohekas, kuid söödav kook.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
150 g Beebispinat
3 spl Extra virgin oliiviõli
3 tk Muna
3 spl Piim
100 g Riivitud Parmigiano Reggiano juust
70 g Villutatud (mustad) oliivid
50 g Täisteraleib

Valmistamine
1. Pese ja haki spinat ning keeda 2–3 minutit vees. Kuivata korralikult.
2. Kuumuta pannil õli ja küpseta spinatit selles mõned minutid.
3. Vahusta munakollased piimaga. Lisa juurde spinat, juust, oliivid, riivleib ja munavalged. Vahusta segu korralikult ja vala oliiviõliga pintseldatud ahjunõusse.
4. Küpseta keskmisel kuumusel umbes 20 minutit, kuni omlett on kenasti jumekas.
HEA TEADA!
Kasuta keskmise või kõrgema intensiivsusega oliiviõli. Küpsetamiseks ei sobi väga mahe ja väga kuldne ning pikemalt seisnud oliiviõli.