Brokoli-juustusuppFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
19. jaanuar 2015, 04:50

Brokoli-juustusupp

Võid supi püreerida või jätta brokoli sellesse suuremate tükkidena – kuidas rohkem meeldib.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
50 g Või
1 tk Sibul
8 dl Piim
4 dl Kohvikoor
1.5 kg Brokoli
Riivitud muskaatpähkel
6 dl Riivitud juust
1 spl Dijoni sinep
Sool

Valmistamine
1. Sulata poti põhjas või ja kuumuta selles hakitud sibulat 3–4 minutit.
2. Vala potti piim ja koor, lisa riivitud muskaatpähkel ja õisikuteks tükeldatud brokoli. Kata pott kaanega, alanda kuumust ja keeda 20–25 minutit, kuni brokoli on pehme.
3. Lisa hulka riivitud juust ja sega, kuni see ära sulab.
4. Tambi brokoli pudrunuiaga peenemaks või töötle blenderis püreeks. Maitsesta soola, pipra ja sinepiga.