Kiudainerikkad toidud

Soe pastasalat fetajuustuga 

Pille Enden, 19. jaanuar 2015, 03:40
Soe pastasalat fetajuustugaFoto: Jaan Heinmaa
Klassikaline kooslus köögiviljadest, pastast ja fetajuustust maitseb hea nii soojalt kui külmalt.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
20 minutit + 20–25 minutit ahjus

Koostisosad
1 tk Kollane paprika
1 tk Keskmine baklažaan
2 tk Väike suvikõrvits
1 dl Oliiviõli
75 g Päikesekuivatatud tomatid
Rukola
Basiilik
2 spl Palsamiäädikas
2 tk Purustatud küüslauguküüs
150 g Fetajuust
400 g Pasta
Sool
Must pipar
1 tk Punane paparika

Valmistamine
1. Kuumuta ahi 230 kraadini. Lõika paprikad pooleks, eemalda seemned ja lõika u 3 cm tükkideks.
2. Lõika baklažaan kuubikuteks ja suvikõrvitsad 0,5 cm viiludeks. Sega köögiviljad 2–3 sl õli, soola ja pipraga.
3. Tõsta ahjuplaadile ja küpseta 20–25 minuti jooksul pehmeks ja kergelt pruunikaks.
4. Keeda pasta rohkes soolakas vees al dente ja nõruta.
5. Sega pasta hulka röstitud köögiviljad, päikesekuivatatud tomatid, rukola- ja basiilikulehed. Sega hulka ülejäänud õli, palsamiäädikas ja purustatud küüslauk.
6. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta salatile fetajuust.