KohupiimakorbidFoto: Daisy Lappard
Küpsetised
19. jaanuar 2015, 04:54

Kohupiimakorbid

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g Külmutatud pärmitainas
500 g Magus kohupiim
1 tk Muna
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
2 tl Kartulitärklis
1 tk Muna pintseldamiseks

Valmistamine
1. Lase tainal rahulikult sulada.
2. Lõika tainarullist seibid ja lase neil soojas kohas umbes poolteist tundi kerkida.
3. Vajuta klaasipõhjaga seibidele lohud sisse.

4. Sega kohupiima hulka muna, tärklis ja sidrunimahl.
5. Tõsta tainalohu sisse kohupiim.
6. Klopi muna lahti ja määri korbid pealt munaga.
7. Küpseta 210 kraadi juures umbes 15 minutit, kuni korbid on kuldkollased.
HEA TEADA!
Kui kasutad mittemagusat kohupiima, lisa 100 grammi suhkrut.
Ühe korbi kohta arvesta umbes 65–70 grammi tainast. Täidist läheb ühele korbile umbes kaks supilusikatäit.
Kui valmistad korpidele ise pärmitaina, tee tainast kuulid ja lase neil kerkida. Seejärel vajuta lohk sisse nagu külmutatud taina puhul.