Saksamaa köök

Kohupiimastruudel 

Angelica Udeküll, 19. jaanuar 2015, 04:43
KohupiimastruudelFoto: Daisy Lappard

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
300 g Lehttainas
400 g Kohupiim
80 g Suhkur
2 tk Väike õun
1 spl Tärklis
0.5 tk Värskelt riivitud sidruni koor
1 tk Muna pintseldamiseks

Valmistamine
1. Rulli tainas õhemaks ja lõika taina keskosasse sälgud.
2. Koori õunad, eemalda südamik ja viiluta.
3. Sega õunad tärklisega ja aseta lõigutud alale taina keskele.
4. Sega kohupiima hulka suhkur ja riivitud sidrunikoor ning laota õuntele.
5. Lapi taina ääred kohupiima peale ja tõsta struudel ahjuplaadile nii, et sälgutatud osa jääb ülespoole.
6. Klopi muna lahti ja pintselda struudel sellega üle.
7. Küpseta struudlit 210kraadises ahjus 25–30 minutit.

HEA TEADA!
* Kui kasutad vedelat kohupiima, lisa paksenduseks veidi jahu või kartulitärklist. Kui aga kohupiim on sõmer ja pigem kuiv, lisa üks muna ja natuke hapukoort.
* Õunad tasub tärklisega läbi segada, et siduda õuntest tekkivat vedelikku.
* Valmistasime struudli tavalisest lehttainast, mis on õhulisem, aga ka rasvasem. Võid kasutada ka pärmi lehttainast, mis jätab n-ö saiasema tulemuse.