Kõrvitsakook ingverigaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
19. jaanuar 2015, 05:13

Kõrvitsakook ingveriga

Sügisese kõrvitsauputuse ajal tasub küpsetada maitsvat ja mahlast kõrvitsakooki, millele annavad mõnusa meki toorjuustukate ning vürtsikad kuivatatud ingveritükid.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
500 g Kõrvits
150 g Sulatatud või
2 dl Hapukoor
2 tk Muna
6 dl Nisujahu
2 tl Küpsetuspulber
1 dl Suhkur
1 tl Jahvatatud ingver
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl ja koor
KREEM
200 g Toorjuust
1 dl Rõõsk koor 35%
1 dl Suhkur
0.5 tl Vanillsuhkur
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
KAUNISTUSEKS
Suhkrustatud ingver

Valmistamine
1. Riivi kõrvits jämeda riiviga ja pane kaussi. Sega hulka sulavõi, munad, suhkur, hapukoor, ingver, sidrunimahl ja -koor. Seejärel sega juurde nii palju küpsetuspulbriga ühendatud jahu, et saad mõnusalt paksu taina.
2. Pane see küpsetuspaberiga vooderdatud või võitatud 20–24 cm läbimõõduga koogivormi.
3. Küpseta 200kraadises ahjus 45–55 minutit, kuni kook on kuldne ja sinna torgatud puutikk jääb kuivaks. Jahuta restil.
4. Kreemiks hõõru toasoe toorjuust suhkrutega vahule. Sega juurde sidrunimahl ja siis vahukoor. Kui soovid õhulisemat kreemi, vahusta koor eelnevalt.
5. Määri kreem koogile ning puista peale hakitud ingveritükid.