Mehhiko köök

Mehhiko hakklihapirukas 

Tiina Lebane, 19. jaanuar 2015, 02:48
Mehhiko hakklihapirukasFoto: Jaan Heinmaa
Lisa kodusele ja harjumuspärasele hakklihale Ladina-Ameerika maitseid, kata pirukas tortiljapuruga ja tulemuseks on võrratu roog, mis on parim ahjukuumalt.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
35 minutit + 25 minutit ahjus

Koostisosad
TAINAS
2.5 dl Nisujahu
1 dl Riivitud juust
100 g Või
0.5 tl Sool
3 spl Külm vesi
TÄIDIS
2 tk Sibul
3 tk Küüslauguküüs
1 spl Oliiviõli
500 g Hakkliha
40 g Taco maitseainesegu
400 g Purustatud tomatid
20 tk Tortiljalaast
2 dl Riivitud juust

Valmistamine
1. Haki külm või, jahu, sool ja riivitud juust puruseks seguks. Lisa külm vesi ja sega kiiresti tainaks. Suru tainas 24‒26 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja ja äärtele, torka kahvliga augud sisse ja hoia vähemalt pool tundi külmkapis.
2. Seejärel küpseta põhja 10 minutit 225-kraadise ahju keskosas.
3. Puhasta ja haki sibulad ja küüslauguküüned võimalikult peeneks ning kuumuta mõned minutid kuumas õlis.
4. Lisa hakkliha ja prae koos sibulaga läbi. Lisa Taco maitseainesegu ja purustatud tomatid ning lase 10 minutit madalal kuumusel haududa.
5. Tõsta hakklihasegu eelküpsetatud pirukapõhjale. Purusta tortiljalaastud sõrmede vahel, sega riivitud juustuga ja jaga segu pirukale.
6. Tõsta pirukas ahju tagasi ja küpseta veel umbes 15 minutit.
Serveeri kuumalt koos paprikamaisilisandiga.