Gluteenivabad retseptid

Kleepuv riis mangoga kookoskastmes 

Mari-Liis Ilover, 5. jaanuar 2015, 04:49
Kleepuv riis mangoga kookoskastmesFoto: Mari-Liis Ilover
Tervisliku Tai köögi peamiseks magustoiduks on värsked puuviljad. Vähestest dessertidest tuntuim on see siin. Kleepuv riis ehk sticky rice on Aasias kasutatav eraldi riisisort, mis võib värvuselt olla nii must, nagu meie toidus, kui ka valge. Kleepuvat riisi on ka meie kaubandusest saada. Kui ei leia, võib selle asendada kas pudru-või risotoriisiga, mis keeda valmis vastavalt õpetusele. Kui värsket küpset mangot poes ei ole, kasuta konservmangosid või näiteks hoopis banaane.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
2.5 dl Kleepuv riis
500 ml Vesi
1 tk Mango
1 spl Seesamiseemned
KASTE
400 ml Kookospiim
0.5 tl Sool
1 dl Suhkur

Valmistamine
1. Loputa riis jooksva vee all. Leota veega kaetult üle öö. Nõruta ja loputa.
2. Tõsta riis ja 500 ml vett kastrulisse. Keeda vaiksel tulel, kuni kogu vedelik on riisi imendunud ja riisiterad pehmenenud. Lase jahtuda toatemperatuurini.
3. Kastme valmistamiseks tõsta kõik vajaminevad ained kastrulisse ja kuumuta tugevalt segades, kuni suhkur on sulanud. Ära keeda! Lase jahtuda toatemperatuurini.
4. Rösti seesamiseemneid 1–2 minutit kuumal kuival pannil.
5. Koori mango, tükelda viljaliha.
6. Paku riisi kastmega ülevalatult, koos mangotükkidega. Peale puista röstitud seesamiseemneid.