Pad thaiFoto: Mari-Liis Ilover
Gluteenivabad retseptid
5. jaanuar 2015, 03:17

Pad Thai

Pad thai on ilmselt väljaspool oma kodumaad kõige tuntum Tai nuudliroog. Krevettide asemel võid kasutada ka kanaliha (küpseta see korralikult läbi). Taimse pad thai valmistamiseks kasuta topeltkoguses tofut ja jäta loomsed ained (krevetid, kalakaste) välja. Tamarindipasta, mis annab hapukust, võid asendada laimimahlaga. Kõrvale paku kausikestes laimilõike, hakitud maapähkleid, kalakastet, tšillipulbrit ja värsket koriandrit, mida igaüks saab oma maitse järgi toidule lisada.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
250 g Lamedad riisinuudlid
4 spl Maapähklid (kooritud, soolamata ja röstimata)
125 g Kõva maitsestamata tofu (nt bon Soya)
4 tk Muna
200 g Hiidkrevetid (puhastatud, eelkeedetud, külmutatud)
Mungoa idud
4 spl Maapähklivõi
4 tk Hakitud rohelise sibula vars
KASTE
1 spl Tamarindipasta
6 spl Kalakaste
4 spl Suhkur
1 tl Tšillipulber
1 spl Tamari sojakaste

Valmistamine
1. Alusta kastmest. Lahusta tamarindipasta paaris supilusikatäies kuumas vees. Sega kastrulis kokku kõik kastmeained. Kuumuta segades, kuni suhkur on sulanud. Jahuta.
2. Vala kaussi tõstetud riisinuudlitele (kui need on väga pikad, murra lühemaks) keev vesi. Leota, kuni nuudlid on peaaegu pehmed – itaaliapäraselt al dente. Hiljem praadides küpsevad nad edasi. Nõruta ja loputa sõelal külma vee all, jäta ootele.
3. Klopi munad eraldi kausis kahvliga lahti.
4. Rösti kuumal kuival pannil maapähkleid, kuni nad hakkavad kuldset tooni võtma. Haki.
5. Lõika tofu kuubikuteks.
6. Kuumuta vokkpannil õli. Prae selles tofu- kuubikud kuldseks. Tõsta pannilt ära.
7. Vala pannile peene joana munad, pidevalt segades. Muna peab jääma tükiline.
8. Lisa pannile praetud tofu, nuudlid ja kaste. Sega hoogsalt, et kastet jaguks kõikjale nuudlite vahele ning need ei kleepuks omavahel kokku.
9. Lisa sulatatud krevetid, hakitud röstitud maa- pähklid ja mungoa idud. Sega, et krevetid läbi kuumeneksid. Lisa lõpuks roheline sibul. Paku kohe.