Roheline karriFoto: Mari-Liis Ilover
Gluteenivabad retseptid
5. jaanuar 2015, 06:58

Roheline karri

Roheline karri on üks mahedama maitsega Tai karrisid. Selle taikeelne nimi gaeng kiew wan tähendabki magusat rohelist karrit. Meie põhja maisele maitsele on siin muidugi vürt sikust parasjagu. Lisa esialgu 3 tl rohelist karripastat ja kui maitstes tundub karri liiga “lahja”, lisa juurde. Kõrvale paku keedetud või aurutatud jasmiiniriisi.

Kogus: viiele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g Kanaliha (fille, kintsuliha või mõlemad)
250 g Baklažaan
2 tk Sidrunheina vars
5 tl Roheline karripasta
400 ml Kookospiim
6 tk Kuivatatud kahvrilaimi lehed
250 ml Kanapuljong
1 spl Suhkur
Külmutatud herned
2 spl Kalakaste
2 spl Laimimahl
Värske koriander
1 tk Tšillikaun

Valmistamine
1. Tükelda kanaliha ja baklažaan, jäta ootele.
2. Lõika sidrunheinalt roheline varreosa ära. Eemalda valget osa ümbritsevad kõvad lehed. Lõika valge osa pikuti pooleks.
3. Pane vokkpannile karripasta, 200 ml kookospiima, kahvrilaimi lehed ja sidrunhein (võid maitseks lisada ka rohelise varreosa). Kuumuta segades, kuni hakkab eralduma rohekas õli.
4. Lisa pannile kanatükid, sega kuumutades läbi. Seejärel lisa baklažaan, sega taas.
5. Vala hulka ülejäänud kookospiim ja kanapuljong. Lisa suhkur.
6. Keeda kaaneta 15–20 minutit, kuni kana on küps. Poole keetmise ajal puista sekka külmutatud herned (ei pea eelnevalt sulatama). Kui kaste on liiga vedel, paksenda 1 tl maisitärklisega.
7. Maitsesta kalakastme ja laimimahlaga, sega hulka hakitud värsket koriandrit. Kaunista tšillikauna lõikudega.