Gluteenivabad retseptid

Laab ehk Tai hakklihasalat 

Mari-Liis Ilover, 5. jaanuar 2015, 06:33
Laab ehk Tai hakk- lihasalatFoto: Mari-Liis Ilover
Salat sobib hästi eelroaks või taipärasele Rootsi lauale. Röstitud ja purustatud riis annab salatile mõnusalt rõmpsuva tekstuuri. Toored oakaunad ja kurgiviilud neutraliseerivad salati vürtsikust. Salatit võib süüa lihtsalt kahvliga või nii, et tõstad hakklihasegu salatilehele ja keerad selle vräpilaadselt kokku.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
50 g Keetmata riis
300 g Kana-, kalkuni või taist seahakkliha
2 tk Küüslauguküüs
3 tk Šalottsibul
1 tk Tšillikaun
1 tl Tšillipulber
Hakitud koriander
Hakitud münt
Mõned hakitud basiilikulehed
1 spl Maapähkliõli
KASTE
2 spl Kalakaste
1 tk Värskelt pressitud laimi mahl
1 tl Suhkur
LISAKS
Roheline salat
Toored peenikesed aedoad
Kurgiviilud

Valmistamine
1. Kuumuta riisiterasid kuival kuumal pannil, kuni nad on helepruunid (5–7 minutit). Purusta uhmris või köögi- kombainis jämedateraliseks puruks.
2. Haki sibulad, küüslauguküüned ja tšillikaun.
3. Kuumuta tavalisel või vokkpannil õli. Prae sellel segades hakkliha, sibu lat, küüslauku ja tšillit, kuni liha pole enam roosa. Sega hulka tšillipulber ja hakitud ürdid.
4. Sega eraldi kausis kokku kastme ained, lisa kaste praetud hakklihasegule. Sega hulka pool röstitud ja purustatud riisist.
5. Laota vaagnale või kaussi salatilehed, tõsta peale toatemperatuuril hakklihasegu. Raputa peale ülejäänud riisipuru.
6. Lisa oad ja mõned kurgiviilud. Kaunista ürdilehtedega.