Gluteenivabad retseptid

Kalakoogid ehk kalakotletid maisijahuga 

Mari-Liis Ilover, 29. detsember 2014, 12:15
KalakoogidFoto: Mari-Liis Ilover
Tod man pla ehk praetud kalakoogid on populaarne Tai snäkk või eelroog, mis maitseb hästi ka lastele. Tavaliselt valmistatakse koogid üleni õlis frititult, siinses retseptis kasutatakse vähem õli. Kalakookide kõrvale sobib kenasti magus tšillikaste. Toekamaks eineks paku juurde Tai kurgisalatit (vasakul) ja keedetud või aurutatud riisi.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
400 g Külmutatud või värsket valget kala
1 tk Muna
2 tl Punane karripasta
1 spl Kalakaste
2 tk Hakitud šalottsibul
6 tk Hakitud toores peenike aedoakaun
1 tl Jahvatatud ingver
3 spl Maisijahu
4 tk Hakitud rohelise sibula vars
3 spl Hakitud värske koriander
0.5 tl Suhkur
Maapähkliõli (praadimiseks)

Valmistamine
8 tk
1. Haki sulanud kala köögikombaini lõiketeradega või lase läbi hakk-lihamasina.
2. Sega kõik ained omavahel.
3. Kuumuta pannil umbes poole sentimeetri jagu õli.
4. Vormi käte vahel ümarad lamedad koogikesed, prae neid (vajadusel kahes jaos) mõlemalt poolt paar minutit.
5. Tõsta köögipaberile liigsest rasvast nõrguma.