Linnuliha retseptid

Tai kanavokk 

Lia Virkus, 12. jaanuar 2015, 04:57
Tai kanavokkFoto: Jaan Heinmaa
Vokiroog valmib kiirelt, kui kutsud pereliikmed appi aineid tükeldama. Lastele meeldib lõigata näiteks kana, ananassi ja paprikat. Rooga on mugav teha vokkpannil, aga sobib ka lihtsalt kõrgete äärtega suur pann.

Kogus: neljale

Koostisosad
400 g Kanakintsud või -filee
2 tk Küüslauguküüs
2 cm Ingverijuur
100 g Šampinjonid
1 tk Punane paprika
227 g Ananssitükid omas mahlas
1 spl Rapsiõli
3 spl Sojakaste
Basmatiriis (serveerimiseks)

Valmistamine
1. Pane riis keema. Tükelda kanaliha. Haki või viiluta küüslauk. Peenesta ingver, viiluta šampinjonid ja lõika paprika ribadeks. Tükelda ananass.
2. Kuumuta (vokk)pannil õli.
3. Küpseta kõigepealt kana, küüslauku ja ingverit mõni minut. Lisa soja ja prae segades nii palju, et kana saab kauni värvi. Siis lisa paprika ja seened, kuumuta veel paar minutit.
4. Lõpuks sega hulka ananassitükid ning kuumuta kõik koos läbi. Serveeri kohe basmatiriisiga.