Gluteenivabad retseptid

Toortatrasalat 

Lia Virkus, 5. jaanuar 2015, 04:43
ToortatrasalatFoto: Jaan Heinmaa
Tervislik toortatratang koos vürtsika rukola ja mahlakate tomatitega maitseb imehea. Olgu siis kana, väikeste mozzarellapallide või muu meelepärase juustuga. Tatratang pane likku juba eelmisel õhtul, nii ei peagi seda salati jaoks keetma – organism saab tatrast kõik kasuliku otse kätte.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
3 dl Toortatar
200 g Punased kirsstomatid
1 tk Värske kurk
2 tk Kanafilee (või mozzarellapallid 200 g)
100 g Rukola või lambasalat
200 g Brokoli
KASTE
0.5 dl Oliiviõli
2 spl Värskelt pressitud sidruni mahl
Sool
Must pipar
2 tl Mesi

Valmistamine
1. Pese tatar ja pane järgmise päevani likku.
2. Nõruta. Poolita kirsstomatid, lõika kurk poolseibideks. Tükelda brokoli õisikuteks ja keeda 1–2 minutit, nõruta sõelal. Loksuta kastmeained kaanega purgis segamini ja jäta ootele.
3. Pese salatilehed ja kuivata. Laota vaagnale (jäta mõned ka kaunistuseks).
4. Jaota peale ka kurgiviilud, poolitatud kirsstomatid ja brokoliõisikud. Tõsta kuhjakestena vaagnale nõrutatud tatar.
5. Prae kanafileed ja lõika tükkideks, laota salatile.
6. Nirista peale kaste ja kaunista kõrvalepandud salatilehtedega.