Kogus: kümnele
Valmistusaeg: üle 60 min
50 minutit + 30–35 minutit ahjus
Koostisosad
PÕHI
4 tk Suur muna
1.5 dl Suhkur
1.5 dl Nisujahu
0.75 dl Kartulitärklis
1.5 tl Küpsetuspulber
3 spl Kakaopulber
2 tl Vanillsuhkur
IMMUTAMISEKS
1 dl Õunamahl
0.5 dl Brändi
TÄIDIS
200 g Kuivatatud aprikoosid
2 dl Õunamahl
TRÜHVLIVAHT
300 g Valge šokolaad
50 g Või
2.5 dl Rõõsk koor 35%
2 tl Vanillsuhkur
KAUNISTUSEKS
50 g Tume šokolaad
Valmistamine
1. Põhja valmistamiseks vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Sega jahu, tärklis, küpsetuspulber, kakao ja vanillsuhkur.
2. Sõelu kuivained munavahu hulka ning sega läbi. Laota tainas võiga määritud ja riivsaiaga üle puistatud rõngasvormi või 24–26 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi.
3. Küpseta 175kraadises ahjus 30–35 minutit või kuni sissetorgatud tikk jääb puhtaks. Kummuta põhi vormist
välja ja jahuta.
4. Täidise valmistamiseks pane aprikoosid veidikeseks kuuma õunamahla likku. Keeda pehmeks (umbes 5 minutit) ja püreesta.
5. Trühvlivahu tarvis kuumuta vahukoor keemiseni ja tõsta tulelt. Lisa tükeldatud šokolaad ja või, sega nende
sulamiseni. Maitsesta vanillsuhkruga ja lase jahtuda. Vahusta segu kohevaks.
6. Lõika põhi kolmeks kihiks. Immuta kõik kihid õunamahla ja brändi seguga. Määri alumisele kihile pool aprikoosipüreest ja kolmandik trühvlivahust. Tõsta peale teine kiht ja talita samuti. Pane peale viimane kiht ja kata trühvlivahuga.
7. Sulata tume šokolaad kuumaveevannil. Tee sulašokolaadiga küpsetuspaberile kaunistused ja jahuta toatemperatuurini. Kaunista nendega kook.
Kommentaarid (0)