Nädala kook

Valge trühvlikook 

Pille Enden, 29. detsember 2014, 05:58
Valge trühvlikook Jaan Heinmaa
Valge vahune kook on kui maiasmoka talvine unelm. Aprikoositäidisega trühvlikook on kaetud rikkalikult šokolaadi sisaldava kattega, mis muudab maiuse pehmeks ja kohevaks.

Kogus: kümnele
Valmistusaeg: üle 60 min
50 minutit + 30–35 minutit ahjus

Koostisosad
PÕHI
4 tk Suur muna
1.5 dl Suhkur
1.5 dl Nisujahu
0.75 dl Kartulitärklis
1.5 tl Küpsetuspulber
3 spl Kakaopulber
2 tl Vanillsuhkur
IMMUTAMISEKS
1 dl Õunamahl
0.5 dl Brändi
TÄIDIS
200 g Kuivatatud aprikoosid
2 dl Õunamahl
TRÜHVLIVAHT
300 g Valge šokolaad
50 g Või
2.5 dl Rõõsk koor 35%
2 tl Vanillsuhkur
KAUNISTUSEKS
50 g Tume šokolaad

Valmistamine
1. Põhja valmistamiseks vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Sega jahu, tärklis, küpsetuspulber, kakao ja vanillsuhkur.
2. Sõelu kuivained munavahu hulka ning sega läbi. Laota tainas võiga määritud ja riivsaiaga üle puistatud rõngasvormi või 24–26 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi.
3. Küpseta 175kraadises ahjus 30–35 minutit või kuni sissetorgatud tikk jääb puhtaks. Kummuta põhi vormist
välja ja jahuta.
4. Täidise valmistamiseks pane aprikoosid veidikeseks kuuma õunamahla likku. Keeda pehmeks (umbes 5 minutit) ja püreesta.
5. Trühvlivahu tarvis kuumuta vahukoor keemiseni ja tõsta tulelt. Lisa tükeldatud šokolaad ja või, sega nende
sulamiseni. Maitsesta vanillsuhkruga ja lase jahtuda. Vahusta segu kohevaks.
6. Lõika põhi kolmeks kihiks. Immuta kõik kihid õunamahla ja brändi seguga. Määri alumisele kihile pool aprikoosipüreest ja kolmandik trühvlivahust. Tõsta peale teine kiht ja talita samuti. Pane peale viimane kiht ja kata trühvlivahuga.
7. Sulata tume šokolaad kuumaveevannil. Tee sulašokolaadiga küpsetuspaberile kaunistused ja jahuta toatemperatuurini. Kaunista nendega kook.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee