Köögiviljadega ahjukanaFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
5. jaanuar 2015, 04:42

Köögiviljadega ahjukana

Sellesse vormirooga sobivad kõik kondiga kanalihatükid. Kasutada saab ka ohtralt erinevaid köögivilju, mis teevad roa tervislikuks ja annavad hea maitse.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 kg Kanakoivad või -kintsud
3 tk Suur tomat
3 tk Punane sibul
3 tk Punanae paprika
6 tk Küüslauguküüs
1 tk Sidrun
Oliivid
4 spl Oliiviõli
2 dl Valge vein või puljong
2 tl Kuivatatud tüümian
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Lõika tomatid ja sibulad sektoriteks, paprikad suurteks tükkideks. Haki küüslauk. Pruunista kana pannil õlis.
2. Laota paprika, tomat, sibul ja küüslauk ahjuvormi põhja, tõsta kana peale. Lisa oliivid ja sidrunisektorid, maitsesta soola, pipra ja tüümianiga.
3. Nirista vormi õli ja vein või puljong. Küpseta ahjus 200° juures 1 tund.