Gluteenivabad retseptid

Tervisesõbralik kohupiima-tatrakook 

Lia Virkus, 5. jaanuar 2015, 05:43
Tervisesõbralik kohupiima-tatrakookFoto: Jaan Heinmaa
Lihtne kohupiimakook, millele tatrajahu annab meeldiva pähklimaitse. Küpsetan seda tihti, kui isutab magusa järele, ja naudin süümepiinadeta. Ka lastele on see igati tervislik magusaamps.

Koostisosad
600 g Pakikohupiim (soovitavalt 5%)
2 dl Hapukoor
3 tk Muna
1 dl Tatrajahu
1.5 dl Pruun roosuhkur
2 tl Vanillsuhkur
2 dl Rosinad (või kuivatatud jõhvikad või kirsid)
40 g Või

Valmistamine
1. Vahusta munad suhkrutega kreemjaks vahuks.
2. Lisa kohupiim, hapukoor ja tatrajahu, vahusta veel läbi. Sega käsitsi hulka ka rosinad või marjad, laota kohupiimavaht küpsetuspaberiga vooderdatud 26 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi.
3. Libista koogile õhukesed võilaastud ja küpseta 200kraadises ahjus 30–35 minutit või kuni kook on kaunilt kuldkollane.