Ulukiliha retseptid

Põdrakäristus 

Lia Virkus, 5. jaanuar 2015, 03:29
Põdrakäristus Jaan Heinmaa
See on soomlaste rahvusroog, mis sobib hästi ka meie talve. Liha jaoks vajad tuttavat jahimeest või tuleb minna seda väärt toidupoolist mahepoodi otsima. Lihtsaim on rooga valmistada sügavkülmutatud põdralihalaastudega, kui neid aga pole, pane ulukiliha vähemalt ööks sügavkülma ja lõika ise külmunud lihast imeõhukesed laastud.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
600 g Põdraliha (või hirve- või metssealiha)
110 g Toorsuitsupeekon
3 tk Sibul
200 g Metsaseened või tumedad šampinjonid
7 tk Kadakamarjad
7 tk Musta pipra terad
3 dl Tume õlu
0.5 dl Rõõsk koor 35%
2 spl Konjak või brändi
Sool
Must pipar
Suhkur
5 dl Veiselihapuljong
SERVEERIMISEKS
Kartulipuder
Marineeritud kurgid
Pohlamoos

Valmistamine
1. Pruunista pannil ribadeks lõigatud peekon, lisa õhukesed sibulasektorid ja kuumuta veel mõni minut. Tõsta malmpotti ootele.
2. Pruunista lihaviilud kuumal pannil õlis mitmes jaos, maitsesta soola ja musta pipraga, tõsta samuti potti.
3. Pruunista ka poolitatud šampinjonid pannil olevas liharasvas ja lisa potti, väiksemad seened võiksid isegi terveks jääda. Kalla peale nii palju loomalihapuljongit, et liha on kaetud (u 0,5 l). Lisa ka uhmris purustatud kadakamarjad ja pipraterad.
4. Hauta pliidil keskmisel kuumusel 20 minutit. Vala juurde õlu ja hauta, kuni liha on pehme (veel u 20 minutit, olenevalt lihast). Lisa vahukoor ja konjak, kuumuta veel paar minutit. Kui kaste on liiga vedel, siis paksenda väikeses veetilgas lahustatud jahuga.
5. Maitse ja maitsesta vajadusel veel soola-pipra ja suhkruga.
6. Serveeri kindlasti koos kartulipudru, marineeritud minikurkide ja pohlamoosiga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee