Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
Koostisosad
600 g Põdraliha (või hirve- või metssealiha)
110 g Toorsuitsupeekon
3 tk Sibul
200 g Metsaseened või tumedad šampinjonid
7 tk Kadakamarjad
7 tk Musta pipra terad
3 dl Tume õlu
0.5 dl Rõõsk koor 35%
2 spl Konjak või brändi
Sool
Must pipar
Suhkur
5 dl Veiselihapuljong
SERVEERIMISEKS
Kartulipuder
Marineeritud kurgid
Pohlamoos
Valmistamine
1. Pruunista pannil ribadeks lõigatud peekon, lisa õhukesed sibulasektorid ja kuumuta veel mõni minut. Tõsta malmpotti ootele.
2. Pruunista lihaviilud kuumal pannil õlis mitmes jaos, maitsesta soola ja musta pipraga, tõsta samuti potti.
3. Pruunista ka poolitatud šampinjonid pannil olevas liharasvas ja lisa potti, väiksemad seened võiksid isegi terveks jääda. Kalla peale nii palju loomalihapuljongit, et liha on kaetud (u 0,5 l). Lisa ka uhmris purustatud kadakamarjad ja pipraterad.
4. Hauta pliidil keskmisel kuumusel 20 minutit. Vala juurde õlu ja hauta, kuni liha on pehme (veel u 20 minutit, olenevalt lihast). Lisa vahukoor ja konjak, kuumuta veel paar minutit. Kui kaste on liiga vedel, siis paksenda väikeses veetilgas lahustatud jahuga.
5. Maitse ja maitsesta vajadusel veel soola-pipra ja suhkruga.
6. Serveeri kindlasti koos kartulipudru, marineeritud minikurkide ja pohlamoosiga.
Kommentaarid (0)