Gluteenivabad retseptid

Köögiviljakarri kookoskastmes 

Lia Virkus, 5. jaanuar 2015, 06:19
Köögiviljakarri kookoskastmesFoto: Jaan Heinmaa
Vürtsikas ingveriga köögiviljakarri kookoskastmes maitseb imehea koos kuuma aurutatud riisiga. Kasuta pajaroas ube või kikerherneid – mõlemad sobivad siia hästi.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 tk Küüslauguküüs
Väike porru
40 g Värske ingver
200 g Porgand
250 g Lillkapsas
3 spl Või
1.5 spl Karri
400 g Kikerherned või oad
400 ml Kookospiim
2 dl Kange köögiviljapuljong
Sool
Must pipar
SERVEERIMISEKS
Hakitud mandlid
Värske koriander
Basmatiriis

Valmistamine
1. Koori ja haki küüslauk. Lõika pestud porru õhukesteks ribadeks. Koori ja haki ingver peeneks. Koori porgandid ja lõika paksudeks seibideks. Jaga lillkapsas õisikuteks ja lõika ka vars tükkideks.
2. Sulata kastruli põhjas või, milles kuumuta küüslauku, porrut jakarrit, sega. Lisa ingver, porgand ja nõrutatud oad või kikerherned (loputa neid enne sõelal ohtra veega), kuumuta kõik koos korra läbi.
3. Lisa kookospiim koos puljongiga ja kuumuta keemiseni. Keeda kaane all u 15 minutit, lisa ka lillkapsaõisikud ja keeda veel 5–10 minutit või kuni lillkapsas on pehme.
4. Maitsesta soola ja pipraga.
Puista peale hakitud mandlid ja koriander, serveeri koos kuuma basmatiriisiga.