Tee-puuviljakompott
Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
20 minutit + 1 öö külmas
Koostisosad
7 dl Vesi
1 spl Rooibose tee puru
200 g Kuivatatud aprikoosid
200 g Kuivatatud ploomid
175 g Viigimarjad
150 g Rosinad
70 g Kuivatatud kirsid
MAITSELEEM
5 dl Teetõmmis
1 dl Suhkur
1 tk Sidruni koor (laastudena)
1 tk Kaneelikoor
4 tk Loorberileht
2 tk Nelgitera
2 tk Tähtaniis
0.25 tl Riivitud muskaatpähkel
SERVEERIMISEKS
2 dl Rõõsk koor 35%
1 spl Brändi
Valmistamine
1. Kuumuta vesi keemiseni, lisa rooibose tee puru ja lase 5–7 minutit tõmmata.
2. Mõõda 5 dl teetõmmist potti. Lisa suhkur, sidrunikoor ja leeme maitseained. Kuumuta väiksel tulel mõni minut ehk kuni suhkur on lahustunud.
3. Lisa kuivatatud puuviljad ja marjad ning kuumuta, kuni leem hakkab mullitama. Jahuta ja kata kaanega.
4. Pane külmkappi ja lase seista üle öö. Serveeri brändiga maitsestatud vahukoorega.
Kommentaarid (0)