Tee-puuviljakompottFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
15. detsember 2014, 03:11

Tee-puuviljakompott

Kerge ja maitsev kompott teeb pärast ohtrat lihasöömist kõhule pai. Kompotti võib serveerida konjakiga maitsestatud vahukoorega, aga ka vanillijäätisega.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
20 minutit + 1 öö külmas

Koostisosad
7 dl Vesi
1 spl Rooibose tee puru
200 g Kuivatatud aprikoosid
200 g Kuivatatud ploomid
175 g Viigimarjad
150 g Rosinad
70 g Kuivatatud kirsid
MAITSELEEM
5 dl Teetõmmis
1 dl Suhkur
1 tk Sidruni koor (laastudena)
1 tk Kaneelikoor
4 tk Loorberileht
2 tk Nelgitera
2 tk Tähtaniis
0.25 tl Riivitud muskaatpähkel
SERVEERIMISEKS
2 dl Rõõsk koor 35%
1 spl Brändi

Valmistamine
1. Kuumuta vesi keemiseni, lisa rooibose tee puru ja lase 5–7 minutit tõmmata.
2. Mõõda 5 dl teetõmmist potti. Lisa suhkur, sidrunikoor ja leeme maitseained. Kuumuta väiksel tulel mõni minut ehk kuni suhkur on lahustunud.
3. Lisa kuivatatud puuviljad ja marjad ning kuumuta, kuni leem hakkab mullitama. Jahuta ja kata kaanega.
4. Pane külmkappi ja lase seista üle öö. Serveeri brändiga maitsestatud vahukoorega.