KitsepraadFoto: Jaan Heinmaa
Ulukiliha retseptid
15. detsember 2014, 02:43

Kitsepraad

Seaprae võib asendada ja tervislikuma kitsepraega. Noore kitse liha ei vaja liiga palju maitseaineid, vaid maitseb hõrk just oma naturaalsuses. Samamoodi saab valmistada ka lambapraadi.

Koostisosad
2.5 kg Kondiga kitsepraad
10 tk Küüslauguküüs
2 spl Hakitud tüümian
2 spl Õli
2 tl Sool
2 tl Purustatud must pipar

Valmistamine
1. Sega peenekshakitud küüslauk, õli, sool, pipar ja tüümian. Hõõru lihasse ja lase lihal seista, kuni see saavutab toatemperatuuri, kuid mitte üle 1 tunni.
2. Kuumuta ahi 250 kraadini. Küpseta praadi kuumas ahjus 20 minutit, siis alanda temperatuur 165 kraadini ja küpseta veel 70–75 min.
3. Kui kasutad lihatermomeetrit, jälgi, et prae sisetemperatuur oleks 57–58 kraadi, siis on liha küps. Võta ahjust ja lase prael 10–15 minutit enne lahtilõikamist "puhata".