Seene-riisipirukasFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
15. detsember 2014, 03:33

Seene-riisipirukas

Maitseka seene-riisitäidisega pirukas on pidusöök taimse toidu austajale.

Koostisosad
200 g Basmati riis
Kurkum
1 tk Värskelt riivitud sidruni koor
1 tk Sibul
500 g Šampinjonid
100 g Või
2 spl Hakitud petersell
2 spl Kuivatatud jõhvikad
4 tk Kõvakskeedetud muna
Sool
Must pipar
500 g Lehttainas
1 tk Muna
2 tl Seesamiseemned

Valmistamine
1. Keeda riis pehmeks. Kuumuta ahi 220 kraadini.

2. Sega keedetud riis, kurkum, riivitud sidrunikoor ja tõsta kõrvale.
3. Kuumuta pannil võis hakitud sibulat ja seeneviilusid 3–4 minutit, kuni on pehmed, maitsesta soola ja pipraga ning lase jahtuda.
4. Sega riis, hakitud petersell, kuivatatud jõhvikad ja hakitud munad. Maitsesta segu soola ja pipraga.
5. Rulli tainas 40 x 20 cm plaadiks. Tõsta riisisegu taina keskele ja selle peale seenesegu. Tõsta tainaääred keskele kokku. Määri pealt munaga, raputa peale seesamiseemned ja pane 30 minutiks külmkappi.
6. Küpseta 30 minutit, kuni pirukas on kuldpruun ja krõbe.