Veiseliha retseptid

Lihapallid magusvürtsikas kastmes 

Pille Enden, 15. detsember 2014 02:07
Lihapallid magusvürtsikas kastmesFoto: Jaan Heinmaa
Mõnus suupiste kaob laualt mõne minutiga. Jõuluhõnguga, natuke magus ja üsna vürtsine kaste teeb lihtsatest lihapallidest nauditava ampsu.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
55–60 min + ahjus 20–25 min

Koostisosad
800 g Veisehakkliha
2 tk Muna
5 spl Vesi
1.5 dl Riivsai
1 tk Väike hakitud sibul
150 g Jõhvikadžemm
2.5 dl Tšillikaste
1.5 spl Pruun suhkur
1 spl Sidrunimahl

Valmistamine
1. Kuumuta ahi 175 kraadini. Sega hakkliha, muna, vesi, riivsai ja hakitud sibul, maitsesta soola ja pipraga.
2. Vormi märgade kätega väikesed pallid, pane ahjuplaadile küpsetuspaberile ja küpseta 20–25 minutit.
3. Sega kastrulis jõhvikadžemm, tšillikaste, pruun suhkur ja sidrunimahl. Tõsta kastrulisse lihapallid ja hauta nõrgal kuumusel 40–45 minutit.