Koores küpsenud karpkalaFoto: Jaan Heinmaa
Pille Enden 22. detsember 2014 03:07
Vana-aastaõhtul võib liha asemel laual olla ka kala. Siinset retsepti järgides saad õrna ja hõrgu kalaprae.

Kogus: viiele
Valmistusaeg: üle 60 min
20 minutit + 30 minutit maitsestumiseks + 45–50 minutit ahjus

Koostisosad
1 tk Karpkala (u 1.5 kg)
3 tk Keskmine õun
3 tk Sibul
4 dl Rõõsk koor 35%
1.5 tl Sool
0.5 tl Suhkur
Must pipar
Hakitud till
Õli

Valmistamine
1. Eemalda kalalt soomused, sisikond ja lõpused. Puhasta hoolikalt kõhuõõs. Maitsesta kala seest ja väljast soolasuhkru seguga. Lase 30 minutit seista.
2. Lõika õunad neljaks ja eemalda südamikud. Koori sibulad ja lõika neljaks. Täida kala kõhuõõs õunte ja sibulatega ning lisa hakitud tilli. Kinnita kõht tikkudega.
3. Aseta kala ahjuplaadile pandud õlitatud fooliumile. Keera fooliumi servad üles, et vedelik ei hakkaks nõrguma plaadile. Nirista kalale õli.
4. Küpseta 200kraadises ahjus 40–45 minutit. Kalla kalale vahukoor ning küpseta veel mõni minut.