Gluteenivabad retseptid

Tarretatud soolaseenetort 

Pille Enden, 22. detsember 2014, 03:25
Tarretatud soolaseenetortFoto: Jaan Heinmaa
Mõnus talvine eelroog igale peolauale. Tort valmib hõlpsalt, kuid selle tardumine ja seente leotamine võtab aega. Lõika tort vastavalt soovile kas väikesteks ruutudeks või kolmnurkadeks

Koostisosad
4 dl Soolaseened
0.5 tk Sibul
4 tk Želatiinileht
2 dl Hapukoor
2 dl Rõõsk koor 35%
2 tl Vedel mesi
3 tl Mädarõigas
1 tl Sidrunipipar
2 spl Värskelt pressitud sidruni mahl
5 tk Musta leiva viil
KAUNISTUSEKS
Till
Marineeritud seened

Valmistamine
1. Leota soolaseeni vastavalt vajadusele paar kuni paarteist tundi. Pane želatiinilehed vette likku. Nõruta ja haki seened, koori ja haki sibul. Sega seened, sibul, hapukoor, mesi, mädarõigas ja sidrunipipar. Lisa ka soola, kui seened on vähesoolased.
2. Kuumuta sidrunimahl ning lahusta selles kuivaks pigistatud želatiinilehed. Lase hetke jahtuda.
3. Nirista želatiinisegu seenesegu hulka. Sega kiirelt juurde ka vahustatud koor.
4. Vooderda neljakandiline vorm (u 22 x 22 cm) küpsetuspaberiga. Eemalda leivaviiludelt koorik. Lõika leivad sobiliku suurusega tükkideks ning kata nendega tihedalt vormi põhi. Laota peale seenesegu. Pane külmkappi ja lase tarduda 3 tundi kuni üle öö.
4. Tõsta tort paberi abil vormist välja. Lõika meelepärasteks tükkideks, kaunista marineeritud seente ja värske tilliga.