Koostisosad
500 ml Vesi
12 tk Nelgiterad
1 tk Apelsin nelgiteradega (terve)
1 tk Apelsin (sektoriteks lõigatud)
1 tk Sidrun (sektoriteks lõgatud)
1 tk Kooritud ingverjuur (5 cm)
1 tk Kaneelikoor
1 tk Loorberileht
0.5 tk Muskaatpähkel
3 spl Suhkur või mesi
1 pdl Punane vein
2 spl Soovi korral tsitruseliköör, rumm, konjak või brändi
Valmistamine
1. Kõigepealt valmista veinile maitset andev tõmmis. Selleks vala potti vesi ja lisa kõik tsitruselised, maitseained ja suhkur.
2. Kuumuta keema ja hoia kaane all madalal kuumusel vaevu keevana 20 minutit.
3. Vala tõmmise hulka pudel veini ja lisa kangem alkohol, kui seda kasutad. Sega läbi.
4. Lase kaane all seista tulikuumana, u 80 kraadi juures (enam keeta ei tohiks, muidu kaob veini aroom ja alkohol aurustub), veel 20 minutit.
5. Kurna oma töö teinud maitseained välja. Serveeri soojalt.
Kommentaarid (0)