Kiudainerikkad toidud

Lumetäpilised piparkoogipulgad 

Mari-Liis Ilover, 8. detsember 2014, 04:29
Lumetäpilised piparkoogipulgadFoto: Mari-Liis Ilover
Jõuluaeg on pikk ja küpsetamist mahub paljudesse päevadesse. Piparkoogitainast ei pea sugugi ainult tähe- või südamekujulisi küpsiseid valmistama. Meisterdage lastega mõnel päeval hoopis toredaid piparkoogipulki. Lapsed võivad neid kaasa võtta ka kooli, lasteaia jõulupeole või jõululaadale. Võid kasutada ka poest ostetud piparkoogitainast. Kogus 20 tükki.

Koostisosad
150 g Nisujahu
2 tl Piparkoogimaitseaine
50 g Või
50 g Pruun suhkur
1 spl Piim
2 spl Suhkrusiirup
Muna (määrimiseks)
Pärlsuhkur (kaunistamiseks)

Valmistamine
1. Sega jahu piparkoogimaitseainega.
2. Pane võitükid, suhkur, piim ja siirup kastrulisse. Kuumuta madalal kuumusel, kuni segu on ühtlane. Tõsta pliidilt, lase 2 minutit jahtuda, seejärel puista sisse jahusegu ja sega ühtlaseks.
3. Kui tainas on käsitsemiseks piisavalt jahtunud, sõtku kergelt ning vajuta palliks.
4. Rulli tainas jahusel laual õhukeseks. Lõika tainalõikuri või noaga 1,5 x 15 sentimeetri suurused pulgad. Tõsta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
5. Pintselda lahtiklopitud munaga ja puista üle pärlsuhkruga.
6. Küpseta 200 kraadi juures u 5 minutit.