PiparkoogimuffinidFoto: Mari-Liis Ilover
Kiudainerikkad toidud
8. detsember 2014, 00:17

Piparkoogimuffinid

Piparkoogimuffinid maitsevad täpselt nagu piparkoogid, kuid on pehmed. Võid võõba tegemise ka ära jätta, süüa muffineid niisama, pohlamoosiga või sõeluda neile peale tuhksuhkrut. Muffineid võid valmistada ka 12 auguga muffinipannil, küpsetamisaeg on siis paar minutit pikem. Kogus 24 muffinit.

Koostisosad
TAINAS
100 g Toasoe või
1.5 dl Suhkur
3 tk Muna
2 dl Nisujahu
2 spl Piparkoogimaitseaine
1.5 tl Küpsetuspulber
1 dl Maitsestamata jogurt
VÕÕP
2.5 dl Tuhksuhkur
3 spl Sidruni- või apelsinimahl
Soovikohaseid kaunistusi (hakitud pähklid, hakitud kuivatatud puuviljad, strösslid vms)

Valmistamine
1. Hõõru või ja suhkur kreemiks. Lisa ükshaaval munad, iga muna järel läbi segades.
2. Sega omavahel kuivained, puista või-suhkrukreemile ja sega läbi. Lisa ka jogurt, sega.
3. Vooderda muffiniplaat muffinipaberitega, täida need kolmveerandi ulatuses tainaga.
4. Küpseta 175 kraadi juures 10 minutit.
5. Sega omavahel tuhksuhkur ja valitud mahl sobiva paksusega võõbaks. Kaunista muffinid võõbaga, tordipritsi või nurka tehtud augukesega kilekotti kasutades. Enne, kui võõp kõvastub, kaunista muffinid soovikohaste lisanditega.