Kiudainerikkad toidud

Jõulurull pohladega 

Mari-Liis Ilover, 8. detsember 2014, 04:44
Jõulurull pohladegaFoto: Mari-Liis Ilover
Jõuluhõnguline rullbiskviit saab särtsu ja värvi pohladest

Koostisosad
BISKVIIT
3 tk Muna
1.5 dl Suhkur
1 dl Nisujahu
1 dl Kartulitärklis
1 tl Küpsetuspulber
2 tl Kaneel
1 tl Piparkoogimaitseaine
Suhkur (küpsetuspaberile puistamiseks)
KREEM
3 dl Rõõsk koor 35%
0.5 dl Suhkur
1 dl Külmutatud pohlad (sulatatult)
KAUNISTUSEKS
2 dl Rõõsk koor 35%
Pohlamoos

Valmistamine
1. Vahusta munad suhkruga heledaks kohevaks vahuks.
2. Sega omavahel jahu, kartulitärklis, küpsetuspulber ja maitseained.
3. Puista segu munavahule, sega õrnalt läbi.
4. Kata u 34 x 23 cm ahjuplaat küpsetuspaberiga. Vala tainas ühtlase kihina plaadile.
5. Küpseta 230 kraadi juures 6–7 minutit.
6. Tõsta ahjust ja kummuta õhukese suhkrukihiga ülepuistatud küpsetuspaberile. Koori pealt ära paber, millel biskviiti küpsetasid.
7. Lase biskviidil jahtuda.
8. Vahusta koor suhkruga tugevamaks vahuks. Sega hulka pohlad.
9. Kata biskviitpõhi vahukoorega, keera küpsetuspaberi abil pikisuunas rulli. Keera rull toidukilesse või fooliumisse ja lase paar tundi külmkapis seista.
10. Enne serveerimist kaunista kook vahustatud koore ja pohlamoosiga.