Kiudainerikkad toidud

Apelsini-martsipanikook 

Mari-Liis Ilover, 8. detsember 2014, 04:34
Apelsini-martsipanikookFoto: Mari-Liis Ilover
Mahlakas ja pehme keeksi tüüpi kook on maitsvaim päev-paar pärast küpsetamist, kui ta on saanud taheneda ning maitsed on settinud.

Koostisosad
125 g Toasoe või
3 dl Suhkur
4 tk Muna
50 g Martsipan
1 tk Värskelt riivitud apelsini koor ja pressitud mahl
4 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
2 spl Piim
VÕÕP
2.5 dl Tuhksuhkur
3 spl Apelsinimahl
Riivitud apelsini koor

Valmistamine
1. Hõõru või suhkruga kreemiks.
2. Eralda munakollased munavalgetest.
3. Lisa tainasse ükshaaval munakollased, iga muna järel tainast hoolikalt segades.
4. Riivi martsipan (seda on hõlpsam teha, kui martsipan on külmkapikülm).
5. Sega tainasse riivitud martsipan, apelsini riivitud koor ja mahl, küpsetuspulbriga segatud nisujahu ning piim.
6. Vahusta munavalged tugevaks tihedaks vahuks. Sega vaht õrnalt taina hulka.
7. Vala tainas võitatud, keskelt auguga rõngasvormi (maht 2 l). Küpseta 175 kraadi juures 45–50 minutit. Eemalda veidi jahtunud kook vormist, lase täielikult jahtuda.
8. Võõbaks sega tuhksuhkur apelsinimahlaga. Nirista võõp koogile. Kaunista kook riivitud apelsinikoorega.