Täidetud ahjupart ja õllekapsas jõhvikatega
Kogus: viiele
Valmistusaeg: üle 60 min
Koostisosad
AHJUPART
1 tk Part (2 kg)
10 tk Kuivatatud ploom
10 tk Kuivatatud aprikoos
100 g Kreeka pähklid
2 tk Tüümianioks
1 tk Õun
Pohlamoos
Sool
Must pipar
ÕLLEKAPSAD JÕHVIKATEGA
1 kg Hapukapsas
1 dl Suhkur
500 ml Tume õlu (Porter)
1 spl Köömned
1 dl Rapsiõli
1 dl Jõhvikad
3 spl Mesi
Valmistamine
Ahjupart
1. Puista pardile soola ja pipart.
2. Sega omavahel ploomid, aprikoosid, Kreeka pähklid, tükeldatud õun ja pohlamoos.
3. Täida seguga part. Seo värvitu puuvillase nööriga pardikoivad kinni. Teise nöörijupiga seo tiivad keha külge.
4. Aseta part küpsetuskotti, kin nita kott ja lõika sellesse väike auk.
5. Pista part 180 kraadini kuumutatud ahju. Keera kuumus kohe 130 peale ja küpseta 3 tundi.
6. Võta part ahjust. Tõsta ahju temperatuur 210 kraadini. Eemalda pardilt küpsetuskott ja vala ettevaatlikult või tõsta kulbiga ära väljasulanud pardirasv.
7. Tõsta part veel u 20 minutiks kuuma ahju, kus ta saab kauni kuldpruuni jume ja krõbeda naha.
Õllekapsad jõhvikatega
1. Pane kõik ained, välja arvatud jõhvikad ja mesi, potti. Hauta madalal kuumusel 2 tundi.
2. Lisa jõhvikad ja mesi, sega läbi ja keeda veel 5 minutit.
Kommentaarid (0)