
Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
Koostisosad
SEAPRAAD
700 g Kamaraga seakülg (ehk triibuliha või ribiliha)
1 spl Sinep
1 spl Mesi
Sool
Must pipar
4 tk Sibul
4 tk Õun
1 spl Rapsiõli
HASSELBACKI KARTULID
2 tk Kartul (sööja kohta)
Sulavõi
Sool
HAUTATUD PUNANE KAPSAS
1 tk Punane kapsas (väiksem)
2 tk Punane sibul
4 tk Õun
3 spl Rapsiõli
10 tk Nelgitera
5 tk Vürtsitera
1 tk Loorberileht
1 tk Kaneelikoor
1 dl Suhkur
1 dl Punane vein
2 spl Punase veini äädikas
1 dl Vesi
Sool
Valmistamine
Seapraad
1. Lõika terava noaga kamarasse ruudustik. Määri liha üleni kokku sinepi ja meega. Raputa peale soola ja pipart, patsuta maitseained kätega õrnalt liha külge kinni.
2. Tükelda sibulad ja õunad sektoriteks, tõsta segamini ahjuvormi põhja. Sega nad sealsamas 1 sl rapsiõliga.
3. Tõsta sibulatele-õuntele lihatükk, kamar ülalpool. Kata ahjupott kaanega. Küpseta 110 kraadi juures 5 tundi.
Hasselbacki kartulid
1. Koori kartulid. Aseta kooritud kartul puulusik ale või puidust lõikelauale, viimasel juhul lõika viiluke kartuli küljest ära, et kartul paigal püsiks.
2. Lõika terava õhukese noaga kartulid “triibuliseks”. Lõige ei tohiks ulatuda päris kartuli lõpuni, aga peaks siiski olema võimalikult sügav.
3. Lao kartulid ahjuvormi, lõigutud pool ülal. Pintselda kartuleid rohke sulavõiga. Raputa peale maitse järgi soola.
4. Küpseta 200 kraadi juures umbes 50–55 mi nutit. Kui tundub, et küpsetamise lõpuosas lä hevad kartulid liiga pruuniks, kata vorm fooliumiga.
5. Tõsta kartulid ahjust, raputa peale riivsaia. Küpseta veel, kuni riivsai on kuldne – umbes 10 minutit.
Hautatud punane kapsas
1. Lõika kapsas ribadeks. Viiluta sibulad, tükelda õunad väikesteks tükkideks.
2. Tõsta kõik ained potti, sega läbi ja hauta 1 tund.
Kommentaarid (0)