Küpsetised

Pistaatsiaküpsised ehk biscotti 

Mari-Liis Ilover, 8. detsember 2014 03:39
PistaatsiaküpsisedFoto: Mari-Liis Ilover
Need kardemoni ja apelsinikoorega maitsestatud küpsised saavad krõbedaks, ilma et peaks rasvainet lisama, ning maitsevad imehästi. Hoia valminud küpsiseid kaanega purgis. Sobivad hästi ka kingituseks! Paku kõrvale kaneeliga jõhvikamoosi või Brie juustu pähklite, marjade ja meega. Kogus 35 tükki.

Koostisosad
3 tk Munavalge
Sool
1 dl Suhkur
1 tl Jahvatatud kardemon
0.5 tk Värskelt riivitud apelsini koor
2 dl Nisujahu
100 g Pistaatsiapähklid

Valmistamine
1. Vahusta munavalged soolaga pehmeks vahuks. Vahusta edasi, lisades kolmes jaos suhkrut, kuni saad koheva valge vahu.
2. Koori pistaatsiapähklid.
3. Puista munavalgevahule kardemon, riivitud apelsinikoor, jahu ja pähklid.
4. Sega õrnalt läbi.
5. Vooderda keeksivorm küpsetuspaberiga. Tõsta tainas vormi, see jääb üsna madalale. Silenda pealt tasaseks.
6. Küpseta 175kraadises ahjus pool tundi. Tõsta välja, lase jahtuda ja taheneda, võimalusel üle öö.
7. Lõika 5 mm paksusteks viiludeks. Laota küpsised küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, küpseta 175 kraadi juures 10 minutit.