Pistaatsiaküpsised ehk biscotti
Koostisosad
3 tk Munavalge
Sool
1 dl Suhkur
1 tl Jahvatatud kardemon
0.5 tk Värskelt riivitud apelsini koor
2 dl Nisujahu
100 g Pistaatsiapähklid
Valmistamine
1. Vahusta munavalged soolaga pehmeks vahuks. Vahusta edasi, lisades kolmes jaos suhkrut, kuni saad koheva valge vahu.
2. Koori pistaatsiapähklid.
3. Puista munavalgevahule kardemon, riivitud apelsinikoor, jahu ja pähklid.
4. Sega õrnalt läbi.
5. Vooderda keeksivorm küpsetuspaberiga. Tõsta tainas vormi, see jääb üsna madalale. Silenda pealt tasaseks.
6. Küpseta 175kraadises ahjus pool tundi. Tõsta välja, lase jahtuda ja taheneda, võimalusel üle öö.
7. Lõika 5 mm paksusteks viiludeks. Laota küpsised küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, küpseta 175 kraadi juures 10 minutit.
Kommentaarid (0)