Sealiha retseptid

Talvepada 

Lia Virkus, 8. detsember 2014, 03:32
TalvepadaFoto: Jaan Heinmaa
Koorene lihapada valmib kõige kiiremini sea välisfileed kasutades. Kui tahad tarvitada muud lihatükki, varu valmistamiseks rohkem aega. Kõrvale paku keedetud riisi ja marineeritud kurki.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
900 g Sea välisfilee
6 tk Toorvorst lambasooles
195 g Pärlsibulad koos marinaadiga
100 g Mustad oliivid (kivita)
2 tk Punane paprika
2 dl Hakitud marineeritud kurk
4 dl Rõõsk koor 35%
1 spl Nisujahu
Majoraan
Must pipar
Sool
KAUNISTUSEKS
Hakitud värsked ürdid

Valmistamine
1. Lõika toorvorstid tükkideks ja pruunista pannil, tõsta kõrvale.
2. Puhasta välisfilee, lõika viiludeks ning mudi neid pisut käte vahel.
3. Pruunista lihaviilud pannil õli-võisegus, maitsesta soola, pipra ja majoraaniga. Puista peale jahu ning sega läbi.
4. Lisa lihatükkidele pärlsibulad, pooleks lõigatud oliivid, ribastatud paprikad ja hakitud kurk.
5. Vala peale koor ja vesi ning keeda 15 minutit.
6. Sega hulka vorstitükid ja nõrutatud sibulamarinaad. Puista peale hakitud ürte.